10 razloga za učenje nemačkog jezika

Kakve god planove za budućnost da imate, sa znanjem nemačkog jezika sebi stvarate beskrajne mogućnosti. Učiti nemački jezik znači steći veštine, sa kojima svoj profesionalni i privatni kvalitet života moćete poboljšati:

U profesionalnom / u poslovom životu

Komunikacija na nemačkom sa vašim poslovnim partnerima koji govore nemački dovodi do boljih odnosa u poslu i samim tim do boljih šansi za efektivnu komunikaciju – i tako do uspeha.

Globalna karijera:

Sa znanjem nemačkog jezika ćete poboljšati svoje šanse za posao kod nemačkih firmi, u vašoj državi ili u drugim državama. Dobro znanje nemačkog jezika vas čini produktivnim saradnikom/saradnicom za poslodavca sa globalnim poslovnim odnosima.

Turizam i hotelijerstvo:

Turisti sa područja na kojem se govori nemački jezik putuju puno i daleko. Oni na odmoru potroše više para nego turisti iz drugih zemalja. Oni više vole osoblje koje govori nemački i turističke vodiče koji govore nemački.

Nauka i naučna istraživanja:

Nemački je drugi jezik po redu za nauku i naučna istraživanja. Nemačka je sa svojim doprinosom nauci i razvoju na trećem mestu na svetu i daje stipendije za istraživački rad stranim naučnicima.

Komunikacija:

Razvoj na polju medija, informativne i komunikacione tehnologije čine „multinacionalnu“ komunikaciju potrebnom. Jedan niz važnih veb-stranica je na nemačkom jeziku. Nemačka je sa godišnjom produkcijom knjiga među 87 zemalja sveta na 5. mestu, posle Engleske, Amerike, Kine i Rusije. Vaše poznavanje nemačkog jezika Vam, dakle, omogućava širi prilaz informacijama.

Kulturno razumevanje:

Učiti nemački znači dobiti uvid u život, u želje, i u snove ljudi na nemačkom govornom području, koje ima multikulturalno društvo.

Putovanja:

Produbite sa vašim znanjem nemačkog jezika vaše doživljaje na putovanjima, ne samo na nemačkom govornom području, nego i u ostalim zemljama Evrope, naročito u zemljama Istočne Evrope.

Uživanje u literaturi / muzici, umetnosti i filozofiji:

Nemački jezik je jezik Getea, Kafke, Mocarta, Baha i Betovena. Produbite uživanje u slušanju i čitanju njihovih dela na nemačkom jeziku.

Mogućnosti rada i studiranja u Nemačkoj:

Nemačka deli veliki broj stipendija za studiranje u Nemačkoj. Za mlade strance postoji posebna viza i za neka zanimanja postoje posebni uslovi za dobijanje radne dozvole.

Programi za razmenu:

Brojni su sporazumi između Nemačke i mnogo drugih zemalja sveta o razmeni studenata i đaka.